Zkus Kasaka, pry ji dava za odvoz. Ted ji ma sice plnou masa , ale zacina hubnout a uz ji jen veganskou stravu.. V nedeli chodi na obed k Hickxovi .
Upravil bluesbery dne 02.09.2014 14:01
Udit se da prakticky v cemkoli, muj deda mel skladaci.jen 4 dreveny bocnice a vrch.jako topeniste poskladal na sucho par cihel a rouru jako kourovod...bokovinu tam taky udelal...
ofsem musis to neustale hlidat a sedet u toho cely den v mrazu...
ja mam zdenou, teplomer, klapka...nakouknu tam jednou za hodinu, je tam stala teplota...pokud bude nejake dobre tlak a bude to horet jak blazen tak ti drevena sfajruje ani nevis jak...tim ofsem netvrdim je drevena je na prt, jen to chce se v tom naucit delat...po kazde to hori jinak a je rozdil ohrivat cigaro a udit bokoviny.
Upravil Bohumil dne 02.09.2014 15:17
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Udit se da prakticky v cemkoli, muj deda mel skladaci.jen 4 dreveny bocnice a vrch.jako topeniste poskladal na sucho par cihel a rouru jako kourovod...bokovinu tam taky udelal...
ofsem musis to neustale hlidat a sedet u toho cely den v mrazu...
ja mam zdenou, teplomer, klapka...nakouknu tam jednou za hodinu, je tam stala teplota...pokud bude nejake dobre tlak a bude to horet jak blazen tak ti drevena sfajruje ani nevis jak...tim ofsem netvrdim je drevena je na prt, jen to chce se v tom naucit delat...po kazde to hori jinak a je rozdil ohrivat cigaro a udit bokoviny.
Náčelník má pravdu, už jsem jednou pomáhal takovou udírnu hasit i s přilehlým lesíkem
A pokud u toho nechceš sedět v zimě, uď v létě.
Nicméně skládací je taky dobrá ajdea. Na tím se budu muset hluboce zamyslet, protože mi zbylo dost 20tek palubek...
Upravil Hrabe_X dne 02.09.2014 15:21
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
bluesbery napsal:
Zkus Kasaka, pry ji dava za odvoz. Ted ji ma sice plnou masa , ale zacina hubnout a uz ji jen veganskou stravu.. V nedeli chodi na obed k Hickxovi .
Topeniště mám mimo a mužu si nastavit vzdálenost od udírny. Uvnitř v soklu jsem udělal průduchy jako jsou v kamnech, aby tam nešlo moc žáru a mám dvojitý strop a klapku na komíně. Abych tam udržel teplotu kolem 30° musim všechno přivřít a sypat syrové hobliny do ohniště. Záleží taky na tom, jak je dřevo suché. Je dobré mít to tak napůl. Něco suché a syrové. Na uzení používám Ovocné s peckou /švestka, třešeň, broskev, meruňka/, buk, dub bez kůry a olši. Toho dubu minimálně, páč mi nevoní.
Upravil Kasak dne 03.09.2014 18:10
Když je hlad,je i husa dobrá.
hobr napsal:
Já udím meruňkou a zapíjím kadlátkou... Docela dobrá kombinace.
Tím chceš říct, že mě příště potřebuješ jako pomocníka nebo tu jen machruješ?
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /