Nicméně na dovolenou vozím Nespresso kávovar je to maličký, když ho koupíš v akci tak je k němu kafe za 800,- :-) a blíží se to Espressu... (nezamněňovat s Dolce Gusto...)
Ahoj,
Mam moc rad Stanley...delaji tohle a je to bytelny... https://www.fresh...gLRR_D_BwEFour wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Já teda nevím... jsem úplná lama, co se týče kávy, ale i ta lama jako já pozná, že ikdyž nasypu do všech zmíněných aparátů tu samou kávu, tak z toho vyleze něco úplně jinýho... myslím frenchpress x bialetti x nano presso, tak proč to tady pletete dohromady?
Frenchpress je normální lógr (turek), ale bez lógru takže to, co si uvařím kdykoliv, kdekoliv do hrnku na polívku... akorát u dna musím dávat bacha
Bialetti už chutná trochu líp, ale furt to nedosahuje ani kvalit McDonaldu a jejich americano (chybí tam ten filtr)
a až nanopresso se podobá klasickýmu pressu... který mimochodem udělají snad všude, kam většina z nás jezdí.
Vtipný je, že někteří zde aktivní lidé, jsou zároveň aktivní ve vlákně miniaturizace
...ale to jen tak na okraj, jako paradox Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Není úplně pravda, že všude v civilizaci dělají stejný espresso. Ty rozdíly jsou markantní a někdy je to horší než zalévaná káva. Ikdyž máš kvalitní kávovar I surovinu, tak můžeš mít obě ruce levé. Potom se hodí vlastní řešení pro výrobu kávy s konstantní surovinou I kvalitou.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
Není úplně pravda, že všude v civilizaci dělají stejný espresso. Ty rozdíly jsou markantní a někdy je to horší než zalévaná káva. Ikdyž máš kvalitní kávovar I surovinu, tak můžeš mít obě ruce levé. Potom se hodí vlastní řešení pro výrobu kávy s konstantní surovinou I kvalitou.
preeeesne ..... a pak taky - vsichni potrebujem hracky ne ?
vsezved napsal:
Není úplně pravda, že všude v civilizaci dělají stejný espresso.
Stejný... to jsem nikdy neřekl... ale espresso dělají a když je hnusný, tak stejně jedu dál, ne?
Já to nezavrhuju a chápu, že každej jsme "úchylnej" na něco jinýho. Mě jen udivilo, že někteří fajnšmejkři, kteří tyto věci s sebou berou, pletou dohromady naprosto odlišný věci...
Rozhodně se snad shodneme na tom, že espresso si v mokka konvičce neuvařím, ikdybych za ni dal litr a "odborník" prodejce mi to sliboval 100x
Naopak je to důvod od takovýho hňu.pa nic nekupovat.
Upravil Mr GS dne 21.06.2018 13:24
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ano jen souhlas. Každý máme svoji úchylku a v tom je naše jedinečnost. Já si ve svých úchylkách hodně libuji. (například se běžně holím vlastnoručně nabroušenou břitvou). A I když to leckdy podle vzhledu nevypadá, v každém z nás je malý kluk, který si potřebuje kupovat hračky (třeba velkýho boxera).
Trochu jste mne nahlodali tím Nano Presso přístrojem. Dle videa a fotek je I kréma slušná a pokud se to člověk naučí používat, mohla by káva chutnat.
Zastavit si někde u cesty, vytáhnout vařič, uvařit si vodu a udělat si čerstvé presované kafe. Zní to lákavě. Ostatní jen budou valit bulvy. Ještě by to chtělo pořešit malý cestovní mlýnek s dostatečnou možností nastavení zrnitosti.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
vsezved napsal:
Ano jen souhlas. Každý máme svoji úchylku a v tom je naše jedinečnost. Já si ve svých úchylkách hodně libuji. (například se běžně holím vlastnoručně nabroušenou břitvou). A I když to leckdy podle vzhledu nevypadá, v každém z nás je malý kluk, který si potřebuje kupovat hračky (třeba velkýho boxera).
Trochu jste mne nahlodali tím Nano Presso přístrojem. Dle videa a fotek je I kréma slušná a pokud se to člověk naučí používat, mohla by káva chutnat.
Zastavit si někde u cesty, vytáhnout vařič, uvařit si vodu a udělat si čerstvé presované kafe. Zní to lákavě. Ostatní jen budou valit bulvy. Ještě by to chtělo pořešit malý cestovní mlýnek s dostatečnou možností nastavení zrnitosti.
vsezved napsal:
Ano jen souhlas. Každý máme svoji úchylku a v tom je naše jedinečnost. Já si ve svých úchylkách hodně libuji. (například se běžně holím vlastnoručně nabroušenou břitvou). A I když to leckdy podle vzhledu nevypadá, v každém z nás je malý kluk, který si potřebuje kupovat hračky (třeba velkýho boxera).
Trochu jste mne nahlodali tím Nano Presso přístrojem. Dle videa a fotek je I kréma slušná a pokud se to člověk naučí používat, mohla by káva chutnat.
Zastavit si někde u cesty, vytáhnout vařič, uvařit si vodu a udělat si čerstvé presované kafe. Zní to lákavě. Ostatní jen budou valit bulvy. Ještě by to chtělo pořešit malý cestovní mlýnek s dostatečnou možností nastavení zrnitosti.
Jak tady padlo , není to jen o stroji . Mám v okolí hodně lidí co jsou "kávaři" a nakonec z nich vypadne , že pijou úžasnou Tchibo Exclusive .
Piju denně espressa v gramáži 60g na den. Za 5 let co se kávě věnuju naplno jsem vyzkoušel skoro všechny kupné kávy a poslední dva roky jsem pouze u lokálních pražíren.V MSK asi 5 pražíren a sedla mi jen jedna . www.kafetrio.cz .
Takže asi tak když už jsem takový úchyl tak to na cesty chce nějaký fajn strojek a padla ruka jen na NanoPresso. Tam dodržím +- teplotu a tlak a oproti Moka a Frenchpressu nepřepálím kafe 100* vodou :-)
Nicméně: Bod 1 Kvalitní, čerstvě upražené kafe ( Já mám nejradši kafe aspoň 7 dní po upražení)
Bod 2 Dobře namlít ( Je to základ a trochu alchymie )